cogito, ergo incognito

cogito, ergo incognito | gordiusz

eldobható e-mailcím

2014. június 26. - gordiuszblog


regisztráció az Interneten

ticket2_JPG.jpg
Vásárlás, letöltés, fórumozás, posztolás - egyéb, webes szolgáltatás igénybevétele esetén gyakran előfordul, hogy meg kell adnunk személyes adatainkat. Erre egyrészt azért van szükség, hogy megszólíthatóak és beazonosíthatóak-, illetve a szolgáltató által különböző célcsoportokba sorolhatóak legyünk és újabb szolgáltatások, reklámok ajánlásának alanyai. Kevésbé szerencsés esetben adatainkat harmadik félnek értékesítik, korunk, nemünk, tartózkodási helyünk [régió vagy főváros] - egyéb, anyagi helyzetünkre utaló információk alapján, esetenként célzott hirdetésekkel keresnek majd meg minket e-mailcímünkön.
Adott szolgáltatás esetén, elektronikus úton küldik meg „jelszavunkat”, illetve így kérnek visszaigazolást, hogy valós regisztráció történt-e, ilyenkor egy „visszaigazoló link”-re kell kattintanunk, melyet levélben kapunk meg.
Ilyen esetben is élhetünk az adatvédelemmel. Lehetünk Fürtös Gyöngyikék, Kónya Sármák, vagy akár Kadalyi Sándorok, egyéb regényhősök. Megváltoztathatjuk a lehetetlent és lehetünk fiatalabbak is.
E-mailcímünk helyett un. eldobható e-mailt adhatunk meg, mely szolgáltatás anonimitást is biztosít. Többféle, általában angol nyelvű, de egyértelmű megoldásból választhatunk, van, ami csak 10 percig él, addig, amíg megérkezik a visszaigazolás, van olyan cím, amihez másnap is visszatérhetünk vagy akár 100 évig.
A magánszféra megőrzése és a levélszemét [spam] elleni védekezés miatt alakult ki az eldobható, angolul disposable e-mail mozgalma, sok weboldal kínál ilyen megoldást:

10minutemail.com
dispostable.com

easytrashmail.com

eldobhato.mpp.hu

fakeinbox.com

filzmail.com

getairmail.com

guerrillamail.com

maildrop.cc

mailinator.com

nincsmail.hu

trashmail.net

yopmail.com

..

Általában ezekről a címekről írni, válaszolni nem lehet, de nem is ez az a funkció, mely miatt nagyon könnyű rászokni a használatára.

 

 

frissítés | 2o17-11-o6

A telefonfabrikálás mellett ez is folyamatosan népszerű tartalom, pedig 2o14-es. Örülök, és, ha már így alakult..

Ahogyan talán sejtettük is, a webszolgáltatásokkal történő interakciók töredékénél van szükség további, kétoldalú kommunikációra. A valós e-mail címünk spam adatbázisban végzi. Itt lehet még próbát tenni:

http://renraku.in
http://sute.jp [kék gomb..]
http://www.koszmail.pl
https://anonbox.net
https://app.getnada.com/inbox
https://en.getairmail.com
https://harakirimail.com
https://inboxbear.com
https://lortemail.dk
https://m.kuku.lu
https://spoofmail.de
https://temp-mail.org
https://www.byom.de
https://www.sharklasers.com
https://www.tempmailaddress.com

Azért nem árt, ha Mozilla Firefox böngészőnket felvértezzük az uBlock Origin add-on-nal, ha meglátogatjuk a fenti oldalak egyikét. Csak, hogy ne süsse ki a szemünket a sok reklám.
De ez persze minden egyéb oldalnál is szomorú aktualitás.
Drága Olvasó! Nézzed meg a frissebb posztokat is: http://gordiusz.blog.hu

Cogito, ergo incognito!

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr436421951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása