cogito, ergo incognito

cogito, ergo incognito | gordiusz

reklámerőszak № 41

2015. szeptember 23. - gordiuszblog


frissítés: Ben Basson-nak 7 kb-ba sikerült összefoglalnia a lényeget!
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/new-tab-homepage

 

fultab.png

a Mozilla Firefox 41 új böngészőfül, új tab kezelésének visszaállítása a korábban megszokottak szerint

 

Tom szereti a reklámokat:

tom1.jpg
Tom, ha tehetné reklám lenne.

De Tom egy macska, azonban ettől függetlenül szeretheti a reklámokat. Szereti a macskás videókat is. Önmagára ismer bennük, csak úgy, mint a reklámoknál - neki szólnak, őt keresik!

Tom azt szeretné, ha a világ összes reklámját megnézhetné, meghallgathatná és végre egy igazán fontos közösség tagjává válva, megvenne mindent, amire csak a hitelből futja. Tomnak nagy tervei vannak. Fogyasztani szeretne, hogy mások megbecsüljék, lehessen miről beszélgetni, a cicalányok elégedetten nyalják meg utána tejfeles bajszukat a sikátorban, illetve felnézzenek rá azok, akik még nem értik, illetve azok, akik őt keresik, hogy vegyen meg mindent.
Tom imádja a marketing tudományt, mert támpont az életben és világítótorony is meg nagyon bölcs.

Tom, rendszeresen a reklámokat keresi: tévében, interneten, villamosan - ahol ritkán utazik, mivel allergiás - tetőn, pincében, parkban, mezőn. Fellapozza a kukába szenderült reklámújságokat, figyeli a rádióadásokat. Talán még Jerry is visszafogadná, ha divatosan öltözködne, márkás óra akadályozná az ugrásban, almás hátsójú telefont erőltetne a farkaskörme alá..

tom2.jpg

Tom nem alszik, Tom Fogyaszt

Tom igyekszik minden aktualitást követni, divat számára a vallás, ezért, amit lát a tévében, az neki úgy igaz, ahogyan van. Tom egészségesen étkezik: nem eszik lóbolhát és galambot, csütörtökönként humuszbári maradékot, minden második kedden gyorséttermi kosztot igyekszik enni, figyel nemcsak a szellemére, de a testére is.

Tom szerint, aki nem figyeli a reklámokra és nem vásárol az kegyetlen tolvaj. Még egy érző szívű ember vagy galamb is minimum vásároljon ahelyett, hogy kuporgat, válogat. A használt dolgok vásárlása egyenesen a szemétben turkálással egyenértékű illegális vásárláskerülés. Főbűn. Tom nem szereti a fajtájukat, oda se vizel.

Tom boldog, mióta 9 core-os processzor dübörög a szíve helyén és egy 16”-os AMOLED-en keresztül tekint a világra. Tom sosem tenne olyat, amit Sören Hentzschel tett. Nem is érti, hogy valakinek ilyen hogy juthat az eszébe és különben is, miért tanult tovább, minek?

tom3.jpg

Tom egész nap okostelefonján nézegetné a reklámokat és nagyon-nagyon kíváncsi, hogy mit dob neki a gép a keresési előzményei alapján. Tom sosem telepítené a 41-es Mozilla Firefox-hoz a New Tab Override add-on-t. Hogy ezt követően az about:config-ban 13 helyett 19 gyanús „newtab” bejegyzése legyen!

Tom soha, de soha nem írná át az „extensions.newtaboverride@agenedia.com.url” bejegyzést bármi másra, mondjuk holmi policy blogokon összefirkált „Titkos könyvjelző” htm-ekkel. Mert nem csak, hogy nagyon veszélyes ez az egész, de a reklámok se jönnek és a gép se dob semmit - úgy meg unalmas az élet és rádiót kell kapcsolni, hogy valami szóljon a fejében, neki meg olyanja nincs.

Tom boldog, nézi a reklámokat, vásárol, hogy igazán vagány közösségi figura lehessen egyszer, sok lájkkal.
És még a bőre is feszesebb lesz tőle!

tom4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr667814914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása