cogito, ergo incognito

cogito, ergo incognito | gordiusz

legkisebb királyfi

2017. február 06. - gordiuszblog

Ritka alkalom, hogy szívet melengető hírek érkeznek a dark web területéről. Lekapcsoltak több pedofil tartalmat közvetítő weboldalt és nyilvánosságra hozták a látogatók néhány adatát.

heroikus fejlődéstörténet: egy tehetséges srác első hack-elése, ami mókás deface-nek indul. Ez olyan eljárás, mint amikor a graffitis tag-el, felhúzza a házmestert, egy: „itt jártam, megcsináltam” életjel, de lehet a kutyák vizelet kiválasztási szokásaival is összefüggést találni. Aztán kiderül, hogy a zéró toleranciát hirdető FH2 nevű .onion oldal hosting, pénzért adott plusz tárhelyein mocskot hosztolt. Technikailag nem titkosítva, mert, akkor hogyan is érhetnék el az ügyfelek. Tehát ők, az FH2, feltételezhető, hogy rálátott a tartalomra, tehetett volna ellene, ha ezt a policy-t vállalta, sőt egyébként is..
A srác [legkisebb királyfi], a gyermekpornográfiával szemben zéró toleranciát hirdető dark webhost anyagaival szembesülve tovább ment a deface-nél és klasszikus törést hajtott végre, vitte a bizonyítékokat és zárta az oldalakat - lekapcsolta a LAMP-át.

Gratulálunk, innen küldünk színes bitbuborékokat, csak így tovább!

taps.gif

A legenda szerint a Freedom Hosting 2 több ezer oldalát érintette a támadás, az oldalak felén vállalhatatlan tartalmat találtak a behatolók. Persze a többi oldalon sem szkennelt diafilmgyűjtemények biztonsági másolatai cseréltek gazdát.
Nem mellesleg az A-Team színeiben dolgozó szakemberek jelképes „1 forintos” aukción bocsájtották rendelkezésre a bizonyítékokat, köztük a tartalmat fogyasztó felhasználók, sajnos a legtöbb esetben sehová sem vezető elérhetőségeit, illetve egy biztonsági kutatónak átadták az anyagokat további elemzésre. Nem lennénk most a hatóság helyében.

dark web: a biztonságos TOR internethálózaton keresztül elérhető alvilág, olyan kurta webcímekkel, mint pld. qzobq2f3l4hojqd.onion vagy etomspo54rarmub.onion.
A TOR-klienssel ilyesmiket is el lehet érni, de az emberek általában híreket olvasnak, leveleznek, a legelvetemültebbek közösségimédia oldalakat látogatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7312188570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása