cogito, ergo incognito

cogito, ergo incognito | gordiusz

Xenial Xerus

2016. április 04. - gordiuszblog

új Ubuntu Linux operációs rendszer április 21-étől

gifmaker_cc_u16o4.gif

  • LTS változat, ami annyit tesz, hogy hosszútávú támogatást élvező ingyenes verzió 5 évig [2o21]
  • az új Ubuntu 7o%-a meghajtófrissítés [driver új és régi hárdverekhez]
  • elérhető programok többek között a Linux kínálatában: LibreOffice irodai programcsomag, Thunderbird e-mail kliens, Mozilla Firefox internetböngésző, VLC film és zenelejátszó, Gimp képszerkesztő, TrueCrypt privát adatkonténer, Pidgin chat, Transmission, felhőkliensek [Dropbox, Mega, Meo..], CD/DVD-író, hangkonvertáló, VirtualBox, Simple Scan, Cheese [webkamera kezelő], QuiteRSS hírolvasó, Kodi mozigépész, Chromium és Google Chrome böngésző, Audacity zeneszerkesztő, TOR böngésző..
  • Immár Amazon nélküli megjelenés - eddig a Unity elnevezésű választható grafikus felületen reklámtalálatok jelentek meg a beépített Dash keresőben, mindez persze Gnome és XFCE környezet esetén nem így volt.

Mindeközben, megjelent a GNOME 3.2 asztali környezet is.

az új Ubuntu 16.o4 LTS 2o16. április 21-én jelenik meg [telepíthető, kipróbálható pendrályvról]

Az Ubuntu Linux XFCE elnevezésű grafikus felülete az Xubuntu változat, mely hagyományos [Windows XP-nél megszokott, Start menü, ablakok, jobb klikk..] kezelőfelülettel rendelkezik és régi számítógépeken is meglepő sebességgel működik.

ubuntu-16_04-xenial-xerus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr498558510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása