cogito, ergo incognito

mechametria - a böngészési előzmény alapú értékelés

2016. június 02. - gordiuszblog


anno Domini 2o2o

„Nálunk akar dolgozni? Mutassa a böngészési előzményeit!

A kedvező kamatozású hitelfelvétel záloga a feddhetetlen böngészési előzmény!”

- a jó állampolgár minden script-et futni hagy

Míg 2o1o környékén, többeket heurisztikus érzelmek kerítettek hatalmukba azzal szembesülve, hogy a fejvadászok és banki hitelügyintézők inspirációt merítenek a közösségi média aktivitásból, az elképzelt jövőben ez csak szokásos és lényegtelen történelmi beletörődni való. Hiszen 2o2o-ban már nyíltan illegális a kommunikáció titkosítás, a közveszélyes internetkerülés szintén és kirekesztéssel járhat a közösségi média hanyagolása. A magánélet, az egészségügyi ellátás, az állampolgári jogok és kötelezettségek valamint a munka platformja a felhő. Irodai munkát közösségi média használat nélkül nem is lehet végezni, hiszen reggel, a Social ID-nkal lépünk be a gépbe.

gold_fb_5oo.png

- a jó állampolgár leellenőrizhető az épp regnáló közösségi médiumban

A közösségi oldalakon lezajló interakciók, tartalomkövetés és vizuális megjelenés egyértelmű eszközei annak, hogy valakiről jó véleménnyel lehessünk. A makulátlan pedigree megállapításához elengedhetetlen - és természetes velejárója az álláskeresésnek vagy hitelfelvételnek, csak úgy mint sok esetben a jövendőbeli kiválasztásának.

- a jó állampolgár online

Az állampolgárok internetes keresési előzményei, a korábban megnyitott weblapok, kommentek, letöltések, videó megtekintések és zenehallgatás, online vásárlás, reklámfogyasztási szokások, az egyéb digitális szolgáltatások igénybe vétele, online jelenlét mértéke.. mind olyan adat, melyet a big data elemzés és a mechametriai hitelesítés közreműködésével a társadalmi kreditrendszer tart nyilván.

- a jó állampolgár nem hamisít böngésző ujjlenyomatot, mert az rossz

A Social ID mellett, a társadalmi egyeztetés eljutott arra a magas szintű egyetértésre, hogy valakinek a böngészési előzményei, az internethasználata épp úgy az erkölcsi megítélhetőségének árnyalói, mint a személyazonosságának igazolhatósága: a név, születési dátum, előzetes tanulmányokkal megszerzett kompetenciák.., hiszen az átláthatóság biztosítása a társadalom minden tagjának érdeke és az azonosíthatóság, a biztonság megteremtésének eszköze.

gold_go_5oo.png

- a jó állampolgár vékonykliensen kapcsolódik közvetlenül az állami szerverekhez

Az új tudományág, a mechametria, a biometria mintájára a gép azonosításának és az adat hitelesítésének felhős informatikához és matematikához közel álló műszaki- és élettelen tudományi területek interdiszciplináris ága.
Az azonosíthatóság és az értékelhetőség igénye mélyen beágyazódott a társadalmi élet mindennapjaiba, a mechametria újtudomány kutatói azért dolgoznak, hogy ember és gép egyensúlyát szem előtt tartva a kinyerhető indikátorok hitelességét biztosítsák.

- a jó állampolgár sosem törli a böngészési előzményeit

Komoly igény mutatkozott azonban a minőségi tartalomfogyasztás látszatának keltésére az internethasználat során. Azok a tartalmak, melyek az új társadalmi rendben hátrányokat vonhattak maguk után, továbbra is a legnépszerűbb fogyasztási cikkek között foglaltak helyet az online világban.

blonz_troll_5oo.png

- a jó állampolgár engedélyezi a követő sütik tevékenységét

A böngészési előzmény import kiszolgálására távol-keleti cégek alakultak, melyek magukat édesipari vállalkozásoknak álcázták. A böngésző sütik mintájára a speciális keresési előzményeket "torta"-ként, a csomagban értékesített, olcsóbb és általános normakövető böngészési előzményeket tartalmazó szolgáltatásaikat "cukrászda"-ként igyekeztek kivonni a nemzetközi hatóságok ellenőrzése alól.

- a jó állampolgár nem védekezik, - titkosítással vagy inkognitóval - nem készül rosszra

A tiltott importcikk kereskedelme fejlődésnek indult, az ázsiai klikkfarmok könnyedén átálltak az új szükséglet kielégítésére, melyet a bitcoin-bányász zombihálózatok teljesítménye támogatott. A személyre szabott böngészési előzmény csomagot [torta] a legapróbb részletekig lehetett beállítani a History Market-ek weboldalain: érdeklődési kör, hobbi, megpályázott állásnak megfelelő hírcsatornák, lakás- vagy személyi hitelfelvételt elősegítő tranzakciótörténet, sztenderd normák, művészeti tevékenység esetén visszafogott extravaganciára utaló jelek, maximálisan pontozott weboldalak megtekintése, társadalmilag elismert emberekkel ápolt kapcsolat nyomai, szociális érzékenység és adományozási előzmény, kormánymédium követése..

- a jó állampolgár célja elsősorban jó állampolgárnak lenni

Az SHA-4o96 ellenőrző függvények hamisításával az ázsiai fejlesztők mindig egy lépéssel előbb jártak, mint a mechametriai ellenőrző algoritmusok, eszközök és intézmények. A tortaüzlet virágzott.

sosem volt annyi születésnap, mint 2o2o-tól

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr718770468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

room_101 2016.06.03. 15:46:26

Kell két személyazonosság. Az egyik a jófiús, amit mutogathatsz. A másik meg az igazi.

Kropotkin kartárs 2016.06.03. 16:33:52

Mi ez a hülyeség, hogy kis o betűt írsz a nullák helyett? Vagy ez trendi?

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.06.03. 19:11:42

Mi a pöcsöm az a "heurisztikus érzelem"?

fifibá55 2016.06.03. 21:04:01

Miért kell ezzel 20-ig várni?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.06.03. 21:38:13

" Hogy ne vehessen, és ne is adhasson el senki, csak kin neve, vagy nevének száma vagyon."

Mindeig ez a Jelenések könyvében lévő sor jut eszembe, amikor egyes politikusok tisztán elektronikus pénzgazdaságról álmodoznak..

nyu 2016.06.03. 23:28:46

"Mi ez a hülyeség, hogy kis o betűt írsz a nullák helyett?"

Biztos ő is Erikán szocializálódott, mint az anyám.

Mai napig nem találja a nulla és egy gombokat a felső sorban, mert az írógépén 40 éve nem volt.