cogito, ergo incognito

cogito, ergo incognito | gordiusz

friss hírek 2oo7-ből

2016. július 19. - gordiuszblog

Okostelefon? Badarság.

Itt a nyár [nem ott, a másik oldalon] - az okostelefon nem látszik a napfényben, lemerül folyton és rosszul tűri, ha átsuhan rajta egy vízibicikli.
Legfrissebb a legjobb, csak ami aktuális? A 48 órás hír, már nem hír? Badarság.
Hiszen könyvet sem így olvasunk, a meglévő információ, bármikor erős hatású lehet annak, aki még nem rendelkezik vele..
Szó, szót követ, egy igazi könywel és egy hagyományos, nyomógombos telefonnal felszerelkezve, nem érhet minket csalódás vízparton.
Eljő az appokalipszis, mi lesz az alkalmazásokkal? Bizonyos, hogy egy hét múlva is ott lesznek még és talán az internet is működik majd! A közösségi média hiánya okozta identitáskrízis talán lángossal, hekkel orvosolható lehet.

de azért érdemes frissíteni a régi Symbian-os telefon kínálatát:

  • remek hír: 2o15 januárjától ingyenes az LCG Jukebox, azaz a Lonely Cat Games legendás zenelejátszója, mely egyedüliként volt képes mappákat lejátszani, ami a mai napig, még az Android esetében is kibékíthetetlen ellentét az applikációfejlesztők és a felhasználók között.
  • Nyaralás közben is jól jöhet, ha bizonyos hívások nem érnek minket utol és például e-mailek meg egyáltalán nem. A hívásblokkolás művészete nem Android-os vívmány, sajnos a telefonmarketingeseket sosem szerette senki: Call Firewall [.sis/.sisx]
  • Az un. „aktív mátrix” kijelző bizony elég régi találmány, sajnos az újabb készülékeket elvétve látják el vele, sőt e-ink kijelzős eszközöket sem vásárolhatunk akárhol, pedig remek és energiatakarékos innováció ez is - a mai készülékeket eldobhatóságra tervezik.
    Viszont egy hagyományos telefon aktív mátrixos, 24o x 32o pixeles TFT képernyője nem csak azért jó, mert látszik a strandon, hanem azért is mert keveset fogyaszt, így egy töltéssel megoldhatjuk a Balatont.
  • ha meg viharossá válna az idő és elfáradtunk a sárkányeregetésben, olvasásban, felfújtuk mindenki matracát, fáj a csukló a pingpongtól és a fröccs sem csúszik már úgy, akkor Kasparov Chess a GLU-tól vagy bármi más időrabló, mert azért Symbian-ra is akad ilyesmi bőven..
  • A vakbarát weboldalak, eredeti funkciójuk mellett hagyományos mobilkijelzőbarátok is, azaz reszponzívak. Ez egy divatos szó arra, hogy a webprogramozó gépén nem lóg bele a tartalomba a kolbászhirdetés, mindenki másnál meg igen. Például az Index is működtet vakbarát verziót, ami igen derék gyakorlat: vakbarat.index.hu
    Így, ha nagyon fáj a hiány, akkor WiFi-n a hírek is utolérnek minket, mivel a beépített böngésző elboldogul a kóddal, az adatforgalom kevesebb, az internetezés gyorsabb.

Rövid szöveges üzenetet, jegyzetet írni hagyományos billentyűzettel rendelkező telefonnal? Mesés.
Ha nincs már a fiókban a régi telefon, akkor 5.ooo forintból kigazdálkodhatjuk valamelyik onlinepiacon.

Miért Symbian, hiszen a Nokia 2o13-ban úgy döntött, hogy nem fejleszti tovább a platformot?
Lesz erről egy sodró lendületű poszt itt hamarosan, azonban addig is annyit, hogy a Symbian operációs rendszer pont azért jó, amiért a Linux, csak másképp. Linux-os személyi számítógépet 1% használ a világon, a Symbian penetráció 1o%-ról 1%-ra esett vissza az ominózus évben, mára talán ennyien sem használják.
És amit kevesen használnak, arra nem éri meg új támadókódot írni. Az informatikailag járatlanabb Windows felhasználók tömegeit könnyebben meg lehet fertőzni, anyagilag kifizetődőbb ágyúval verebekre lőni, a befektetett munka gyorsabban megtérül egy kommersz termék esetén.

És milyen könyv? Például John Caldwell, Káosz-ciklus 6. kötet 1994-ből, hiszen minek fárasztanánk magunkat holmi friss hírekkel a nyaralás alatt?

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr598900656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása