cogito, ergo incognito

cogito, ergo incognito | gordiusz

hogyan kell birkavesével DDoS támadást elhárítani

2016. január 28. - gordiuszblog


Tételezzük fel, hogy a Föld banán alakú.
Ebből adódóan a közismert és népszerű, egy szál heringgel véghezvitt DDoS-támadás-megelőzés mellett elterjedőben van a birkavesével történő megoldás is, melynek módszertana a következő:

Gondoljunk az esőerdőkre - most gondoljunk egy olyan rendezvényre, ahová sajnos egy darab pandát sem hívtak meg, viszont várhatóan sokan érdeklődnek majd. Megvan rá az esély, hogy leginkább akkor fogjuk jól érezni magunkat, ha ismerősöket engedünk be. Pandákat nem, mert ők kihalnak és ez szomorú, ami elrontja az estét. Ha kevesebben jönnek, több birkavese marad, amit tisztítás után határozott fűszerezéssel konyak mellé tálalhatunk.

ddossec.jpg

Manapság minden weboldalon van forgalomelemzés, melynek egyik input adata az IP-cím. Akik a statisztika alapján már jártak a portálon, azok az ismerősök - a többiek meg gonosz pandák a DDoS-támadás ideje alatt és véletlenül sem új ügyfelek. Túlterheléses támadás miatt problémás hálózati tevékenység esetén csak a korábbról ismert IP-címek látogathatják a weboldalt [+ régiós korlátozás] és fogyaszthatnak tartalmat, mely jelen esetben a birkavese.


Bámulatos, hol tart már a tudomány!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr288327700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.09.18. 15:09:14

index.hu/belfold/2021/09/18/tobb-lepcsos-tamadas-erte-az-elovalasztas-hatterrendszeret/

"az egyik ellenzéki párt vezető politikusa az Indexnek azt mondta: egyre valószínűbbnek tartják, hogy külső terheléses támadás érte az előválasztás informatikai rendszerét."
süti beállítások módosítása