cogito, ergo incognito

cogito, ergo incognito | gordiusz

"Time to say adios to you, Dropbox!"

2017. március 17. - gordiuszblog

dropbox-end.png

A Dropbox nevű felhőszolgáltató előzetes értesítés nélkül felfüggesztette az ingyenes fiókok közvetlen, un. direkt link elérését a html-be ágyazott honlapoknál.
Ez azt jelent, hogy, ha eddig egy alkalmi honlap, gazdaságos webáruház felületén a linkek publikus Dropbox tárhelyre mutattak, akkor valószínűleg költözni kell.
Fenti ügyfélbarát gesztus megtétele valami miatt pont március 15-ére esett.
Direkt linkelésre alkalmas tárhely hirtelenjében nincs túl sok a piacon, képfájlok esetén a postimage.io, illetve az Imgur volt ilyen.
El lehet menni, akinek mindez nem tetszik:

berkopal1938.jpg

A kontent forráskódból könnyedén módosítható egy sima „Csere” funkció alkalmazásával. A fájlok átköltöztetését követően a hot-linkes URL-ek elejét csak ki kell cserélni.

illusztráció: Fortepan - Berkó Pál, 1938

FORTEPAN© 2010-2014. under Creative Commons CC-BY-SA-3.0 licence --- A Fortepan munkáját az OSA Archívum segíti --- Edit+Scan: Aradi Alice, Baráth Endre, Gál László, Lajtai László, Négyesi Pál, Németh Tamás, Pálinkás Zsolt, Péter Gábor, Simon Gyula, Szepessy Ákos, Tamási Miklós, Varga János, Varga F. János --- Adminisztratív háttér: Summa Artium/Szűcs Andrea, Török András --- web: Guti Lajos, Sándor Dávid --- fordítás: Hegedűs Judit.

A bejegyzés trackback címe:

https://gordiusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7612345027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása